KOCAELİ / GEBZE - Şehit İlker Ağçay Anaokulu

TARİHÇE

Okulumuz Gebze İlçesinin Mevlana Mahallesi, Ay yıldız Caddesi üzerinde bulunan merkezi bir okuldur. Mülkiyeti özel idareye aittir. Altı dönümden fazla bir alana kurulmuştur.1983 yılında tek katlı 10 derslikli ilk binada Gazi İlkokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır.. Anadolu'dan sürekli göç almasından dolayı Gebze ilçesi büyük nüfus artışlarına sebep olmuş, okulumuzun öğrenci sayısı artarak kapasiteyi zorlamıştır. Acilen okulun ikinci ve üçüncü katı yapılmıştır. Bu yapılan çalışmalar da bir türlü ihtiyaca cevap verememiştir. Ek bir bina yapılması mecburen gündeme getirilmiştir.1992 yılında okulun yan tarafına bir bina yapılmış, 1993 yılında eğitim öğretime başlanmıştır.1996 -1997 Eğitim –Öğretim yılına kadar ilkokul olarak sürdürülen eğitim – öğretim faaliyetleri 1998-1999 eğitim –öğretim yılında ek binamızın tamamlanmasıyla 8 yıllık ilköğretim şeklinde devam etmiştir. Öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle okulda normal eğitim yapmak imkânsız hale gelmiştir.17 ağustos depremi sonrasında öğrenci sayışlarında ciddi azalmalar gözlenmiştir. Depremden önce öğrenci sayısı 2000 iken depremden sonra bu sayı 1125 öğrenciye düşmüştür. Mahallemizde yapılan Arif Nihat Asya İlköğretim Okulunun açılmasıyla bu okula 600 öğrencimizin nakli gerçekleşmiştir. Buna rağmen normal eğitime geçiş sağlanamamıştır.

6425 sayılı yasa gereğince 2013–2014 eğitim–öğretim yılı itibari ile ilkokul olmuştur. Okul inşaatımızdan dolayı 07.04.2014 tarihinden itibaren Eğitim Öğretimi Arif Nihat Asya Ortaokulunda devam etmiştir.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında yeni okulumuzda (Adını okulumuzdan mezun olan ve Güneydoğu da askerlik yaparken şehit düşen evladımızdan almıştır.)  Şehit İlker Ağçay İlkokulu olarak 40 derslikle  normal eğitime geçilerek eğitim ve öğretimimiz devam etmektedir.2021-2022 eğitim öğretim yılında anasınıflarımız, anaokuluna dönüşümü sağlanarak 8 şube ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz eğitim - öğretim faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana çağdaş eğitim- öğretim gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim - öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim - öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır.

.

Yayın: 07.05.2024 - Güncelleme: 07.05.2024 17:27 - Görüntülenme: 8