KOCAELİ / GEBZE - Şehit İlker Ağçay Anaokulu

STEM İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM BECERİLERİ

STEM ile Sürdürülebilir Yaşam Becerileri Dünya nüfusunun artması ve değişen tüketim alışkanlıkları nedeniyle doğal kaynaklarımız her geçen gün azalıyor. Projemizle iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak, çevre bilinci oluşturmak ve iklim değişikliğini durdurmak istiyoruz. Bu bağlamda küçük yaşlarda doğa koruma bilincini geliştirerek öğrencilerimizin gerçek doğaseverler olmalarını hedefliyoruz. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri 6: temiz su, 7: yenilenebilir enerji kaynakları, 13: iklim eylemi, 14: suda yaşam, 15: karasal yaşam kapsamında kök planları uygulayarak öğrencilerde farkındalık yaratmak, biyoçeşitlilik konusunda farkındalık yaratmak , ekolojik okuryazarlık ve bu hedefe ulaşırken aileyle birlikte çalışmak. Ailelerinde birlikteliğin sağlanması ve doğaya duyarlı yetişkinler haline gelmeleri amaçlanmaktadır.

Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 16:41 - Görüntülenme: 9